Sve kategorije
EN

Vesti izložbe

Ti si ovdje : Početna> Vijesti > Vesti izložbe

Kako koristiti krovni opšiv?

Vrijeme: 2022-08-24 Hits: 37

Uz kontinuirano poboljšanje životnog standarda ljudi, brojni novi proizvodi se stalno predstavljaju pred očima ljudi. Krovni opšiv je jedan od novih proizvoda, koji može zadovoljiti potrebe korisnika za hidroizolacijom, pa se brzo učvrstio na tržištu. Dakle, kako koristiti krovni opšiv? Na šta treba obratiti pažnju kada koristimo krovne oplate? Sledeći urednik će vas navesti da razumete.
Kako koristiti krovni opšiv
krovni opšivi se koriste u redoslijedu miješanja, farbanja, sušenja, zaštite i pregleda. Krovni lim prije upotrebe se mora sipati u posudu radi miješanja i ne može se sipati odjednom. Prilikom sipanja mora se miješati. Vrijeme miješanja je poželjno 3 do 5 minuta, a zatim miješajte dok nema grudvica ili čestica. Bilo je dostupno.

图片 1

1. Potpuno promiješajte boju
Krovni lim prije upotrebe se mora potpuno promiješati. Tekuće aditive prvo sipajte u čistu posudu za mešanje, a zatim polako sipajte premaz u određenom omjeru uz mešanje. Dobro miješajte 3 do 5 minuta dok ne ostane grudvica. Nivo bez čestica je u redu i mora se potrošiti u toku rada. Također možete koristiti mašine za miješanje, obično 400 do 500 o/min.
2. Tretman podloge
Možete koristiti valjke ili četke da ravnomjerno rasporedite promiješanu suspenziju po tretiranoj podlozi. U procesu farbanja potrebno je odlučiti da li ćete bojati 2 sloja ili više od 2 sloja u skladu sa okruženjem upotrebe i zahtevima performansi. Generalno, debljina vodootpornog sloja je 1 mm, dok je debljina specifikacije podzemne inženjerske konstrukcije duga 1.5-2 mm.

图片 2

3. Dobro obavite drugi sloj krovne obloge
Nakon završetka prvog sloja farbanja, morate pričekati da se malo osuši i ne lijepi za ruke, a zatim nanijeti drugi sloj farbanja, što obično traje 1 do 3 sata, ali konkretna situacija ovisi o podlozi. . Zavisi od gustine i temperature u to vrijeme.

图片 3